DU är unik i Guds ögon!


Vet du egentligen hur värdefull du är för Gud?

Han älskar just dig. Ja, vi är så värdefulla att Gud sände sin ende son att dö i vårt ställe (Joh. 3:16).
Du är värdefull i Guds ögon! Du kommer inte bort i mängden. Eftersom vårt värde är så stort behöver vi aldrig vara rädda för de prövningar och svårigheter som vi möter, ja inte ens för hot mot vår person. Inget kan rubba Guds kärlek till oss. ’’Och på er är till och med hårstråna räknade’’ (Matt. 10:30).

Men vi ska för den skull inte tro att detta innebär att Gud kommer att röja alla problem ur vägen. ’’Jag sänder ut er som får bland vargar. Var vaksamma som ormar och oskydliga som duvor.’’ (Matt. 10:16). Den verkliga kvaliteten på din tro visar sig under vardagens slit och släp. De som står upp för Kristus trots svårigheter klarar provet och kommer att få en stor lön.

’’Ja, ni är lyckliga när ni blir hånade och förföljda och man ljuger om er, därför att ni är mina efterföljare. Gläd er då av hela hjärtat! Er lön ska bli stor i himlen. Och kom ihåg att de gamla profeterna också blev förföljda.’’ (Matt. 5:11-12).

Om du verkligen menar allvar och vill leva för Gud måste du vara beredd att TALA och HANDLA på ett sätt som är kanske är främmande för vår allt mer sekulariserade värld. Du måste vara beredd att ge när andra tar, att älska där andra hatar och att bygga upp där andra river ner. Då kommer du få inträde till himmelriket och få allt, medan andra slutar tomhänta.

Glöm inte: DU är unik i Guds ögon!

Om Gud skulle ha haft ett kylskåp, så skulle din bild vara uppsatt på det.
Och om Han hade haft en plånbok, så skulle ditt foto ligga i den.
Gud ger dig blommor varje vår och en soluppgång varje morgon.
Han är alltid där och lyssnar när du vill tala med Honom.
Och glöm absolut inte gåvan Gud gav dig i Bethlehem!
Så här är det min kära vän, Gud är helt tokig i dig!


Låt oss betjäna varandra i kärlek, tala sanning, leva i enlighet med Guds bud och älska varandra. Vår tros gemenskap ska vara en försmak av himlen. Om vi verkligen tror på Guds ord lever vi ut det varje dag. Guds ord är inte bara något vi läser eller tänker på utan också AKTIV HANDLING. Tron måste ha händer och fötter – DINA och MINA!


/Delar ur en text av Jakob Yalgin

Kommentarer
Postat av: Gudrun

Det var mycket tänkvärda ord.

2009-04-07 @ 20:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0